9. - 14. června 2024 - LSTK třídy 3.A

9. června se třída 3.A i přes nepříznivou předpověď počasí vydala na vodácký a cyklistický kurz. Naše cesta započala v Českém Krumlově, kde jsme nabrali síly v restauracích a vydali se do prvního kempu. K našemu překvapení byl kemp naprosto prázdný, až tak, že i zaměstnanci chyběli. Naštěstí se situace vyřešila a všichni se pustili do stavění stanů, které nám znepříjemnila dešťová průtrž. Poté jsme šli v klidu spát. Ráno jsme se dozvěděli, že několik našich spolužáků v noci vyslýchala policie. „Neviděli jste tady zakrváceného muže? Je to feťák který tento kemp vykrádá, měl by tu někde být.“ Asi si umíte představit to zděšení, které nám vyzařovalo z očí.

Všichni v pořádku, ale zmoklí, jsme se přemístili do vestibulu kde jsme čekali, až zima a déšť přejdou. Čekali jsme, čekali, ale déšť né a né odejít, tak jsme se kousli a šli na to. Po rychlokurzu pádlování od pana instruktora jsme nasedli do kánoí a vyrazili. První a zároveň nejchladnější den na vodě nás čekalo 5 jezů… nikdo se nechtěl koupat v ledových proudech Vltavy, ale druhý jez byl nemilosrdný a zmáchal nás skoro všechny. I přes zimu to bylo strašně super a jsem ráda, že jsem i ten pád zažila. Zbytek jezů jsme překonali ve zdraví, přestože né všichni suší.

Druhý den na vodě byl klidnější, většina času byla využita ke kochání se přírodou a pak dva jezy na závěr. Další dny nás čekala jízdní kola, u nichž to bylo přesně naopak. První den poklidných 45 km s malým převýšením, ale druhý pořádný záhul, 57 km a šílené kopce, které vyšlapal málokdo a určitě na ně budeme ve zlém vzpomínat do konce života. Výlety celkově byly moc fajn a zakončené dobrou baštou, takže bylo na co se těšit. Pár nepříjemností jsme přeci jen zažili, například rozbité stany, pana vedoucího, který si popletl účty a chtěl nás studenty nechat zaplatit 1400 Kč za věci, které nikdo neměl, nebo nepříznivé počasí, jak už jsem zmiňovala.

Poslední den vstávání brzo ráno a šlapání na vlak, tahat s sebou krosny, z posledních sil se snažit doplazit do vlaku. Povedlo se. My jsme již doma a v pořádku, snažíme se zregenerovat, odpočinout a relaxovat. Vše dopadlo dobře, zazvonil zvonec a pohádky byl konec.

Autorka: Adéla Rosová, 3.A (text+foto)