10. června 2024 - Slavnostní předávání maturitních vysvědčení

Radujme se tedy…

Studentskou hymnou Gaudeamus igitur (píseň pojednávající o krátkosti lidského života a o radostech života studentského) zahájil v pondělí 10. června 2024 v zasedací síni Magistrátu města Most náš pěvecký sbor slavnostní předávání maturitních vysvědčení absolventům závěrečných ročníků třídy 4.B a oktávy A. Ceremoniálem provázel Mgr. Jakub Haviar. Maturitní vysvědčení předávali třídní učitelé Mgr. Tomáš Volmut a Mgr. Petra Schlenker, gratulaci přidali ředitel gymnázia Mgr. Karel Vacek a senátor Mgr. Jan Paparega.

Milí absolventi a absolventky, maturita je završením středoškolských studií a zároveň takovým přechodovým rituálem, který vám umožňuje vědomě vstoupit do nové fáze života. My učitelé doufáme, že svůj vstup do nové fáze života zvládnete co nejlépe. Doufáme, že jste si kromě vědomostí osvojili i dovednosti a postoje, které vám umožní prožít kvalitní a bohatý život, vyrovnat se s prohrami a ustát vzestupy.

Aristotelés soudil, že dokonalost člověka není předem jednoznačně určena a spočívá pro každého v tom, že má „pečovat o svou duši“, a svou vlastní dokonalost tak stále hledat.

Držíme vám palce.

Autoři: Mgr. Iveta Macánová (text), Mgr. Michal Smatana (foto)