31. května 2024 - Exkurze do Poradny pro rodinu

Dne 31. května jsme se v rámci semináře psychologie vydali na další exkurzi. Tentokrát jsme dostali možnost podívat se do Poradny pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy v Mostě.

Nejdříve jsme byli seznámeni s tím, jak to v tomto zařízení chodí a s kým se zde popřípadě můžeme setkat. Dostali jsme také možnost projít si konzultační místnosti a prohlédnout si vybavení, se kterým zde psychoterapeutky pracují.

Další část naší exkurze byla hlavně povídací. Pod svá křídla si nás vzala Mgr. Věra Malesáková, která je jednou ze čtyř psychoterapeutek, jež zde pracují. Nejdříve nám řekla něco o své cestě v rámci psychologie. Pověděla nám zážitky z jejího studia a také nějaké rady, kdybychom se chtěli vydat podobnou cestou. Seznámila nás s její náplní práce a nezapomněla přidat vlastní dojemné zkušenosti z praxe. Nakonec nastal i čas na případné dotazy.

Jsme velmi rádi, že jsme mohli opět okusit něco z praxe, která nám doplnila naše znalosti z teoretické výuky.

Vlastní dojmy, postřehy, reflexe exkurze:

Překvapilo mě, že je služba poskytována zcela bezplatně a každý všední den. Velmi se mi líbilo zařízení poradny, které může být příjemné jak dětem, tak i dospělým. I přesto, že je nutné se do poradny objednat a volné termíny nejsou tak časté jako v soukromé praxi terapeutů, tak se myslím, že tato služba může pomoct mnoha lidem.
Katka

Příjemná atmosféra, zařízení je velmi dobře vybavené a zaujala mě výzdoba společenské místnosti ve formě dekorativní malby na zdech.
Matyáš

Exkurzi hodnotím velmi kladně. Terapeutka paní Malesáková měla skvělý projev a bylo vidět, že se ve svém oboru opravdu orientuje. O této poradně, která se nachází přímo v mém rodném městě, jsem neměla nejmenší tušení. O to více mě její návštěva příjemně překvapila. Služby, které poradna zprostředkovává, se zdají být velice kvalitní a my jsme za ně pro dobro lidí vděční.
Lucka

Autorky: Adéla Bláhová (text), Mgr. Jitka Ježková (foto)