14. března 2017 - Tercie na Úřadě práce

V úterý 14. března jsme spolu s naším panem učitelem Mgr. Jiřím Henzlem a naší milou paní asistentkou navštívili Úřad práce.

Náš program byl rozdělen na tři třetiny. V první třetině z nás doslova sršilo kvantum otázek, které se týkaly jak minimální mzdy, závětí, příjmů různých povolání, důchodu a mnoho jiných věcí. Druhá třetina byla pojata více vizuální formou, dívali jsme se na různé grafy, statistiky a došlo dokonce i na filmovou ukázku, která nás vedla i k zamyšlení a poté jsme o ní i debatovali. V poslední a také v nejzábavnější třetině jsme měli za úkol vypracovat dvouminutový test. Ze začátku se to zdálo jako zcela primitivní, ale hlavní vlastnost ke splnění byla pozornost, ale někteří z nás se nechali nachytat. Po ukončení přednášky jsme se náležitě postavili před promítací plátno a se slovy DĚKUJEME! jsme se nechali vyfotit.

Velmi zajímavou a také v budoucnosti hodně potřebnou a výnosnou přednáškou nás prováděla paní Ing. Jana Riegerová., které všichni ze srdce děkujeme a doufáme, že jsme se neviděli naposledy!

Autoři: Viola Noemi Vokurková, tercie (text), Adam Novák, tercie (foto)