22. - 23. dubna 2016 - Soustředění sboru SMoG junior

V pátek 22. dubna 2016 jsme se my, členové sboru SMoG junior, sešli v plném počtu v 15 hodin před hlavní budovou školy (kluci ale dorazili o tři minuty později).

Poté, co jsme si mezi sebou porovnali hmotnosti a rozměry našich zavazadel, jsme se někteří převlékli a společně jsme se uvelebili v učebně hudební výchovy, kde jsme se nejprve rozdýchali a s pomocí hudebního doprovodu Tomáše Vargy jsme se i rozezpívali. Po dlouhém rozcvičení dorazil i náš výborný klavírista Martin Rufer a začalo se zpívat naplno.

Po opakovaném naléhání sboristů na paní sbormistryni jsme se po několika hodinách zpěvu přesunuli do sborovny, kde jsme se všichni nasvačili a nabrali síly na další zpívání. Potom jsme se vrátili do hudebny ke zpívání. Díky našemu zápalu a hlubokému soustředění jsme si ještě před sprchováním a večeří zahráli v tělocvičně kombinace fotbalu, přehazované a basketbalu.

Večer, když jsme se umytí opět sešli ve sborovně a ládovali se rozmanitými večeřemi, jsme si udělali pohoštění od brambůrek až po pomerančový džus, jako oslavu k pátečnímu a sobotnímu svátku našich dvou členů sboru. Nechyběly ani dárky od naší úžasné sbormistryně, a to v podobě sladkých bonbonových srdíček. Navečeření jsme se vrátili do učebny hudební výchovy a proměnili ji v karimatkový ráj. Dále jsme využili večerní tmy a zahráli si hru zvanou Upír, jež se podobá hře na schovávanou. Pro hezké zakončení dne jsme společně zhlédli film Střihoruký Edward.

Budík nařízený na 7:30 nás probudil do nového sobotního rána. Rozvrkočení jsme s nelibostí vstali a vyrazili na snídani, jak jinak, než do sborovny. Po dlouhém uklízení učebny hudební výchovy a doslova cpaní spacáků zpět do pytlů, jsme začali kolem deváté hodiny zpívat, opět s doprovodem klavíristy Martina. Během zpívání se na nás přišel podívat i pan učitel Mgr. Michal Smatana.

Po další svačině jsme se naposledy vrátili ke zpívání a podle výrazu ve tváři naší milé sbormistryně Mgr. Dany Řepové po dozpívání poslední písně jsme asi excelovali. Pak už jsme si jen sbalili své věci a vyšli před školu, kde už na některé z nás čekali rodiče, rozloučili jsme se s naší sbormistryní a vydali jsme se do svých domovů.

Všichni se moc těšíme na další soustředění!

Autoři: Noemi Viola Vokurková, sekunda (text), Mgr. Michal Smatana (foto)