12. února 2016 - Den D - Drama fight

Je pátek 12. února v základní škole F. L. Gassmanna, šest hodin večer. Nastala chvíle, na kterou všichni čekali, druhý impro zápas mezi soubory Čtvrtek večer a Morveux právě začíná. Všichni si jistě vzpomínají na minulou ponižující prohru Morveux, které bylo Čtvrtkem rozsekáno na celé čáře a navíc, aby ponížení bylo dokonalé, muselo v rámci sázky sníst celou svou ceduli (pro zájemce - dochucenou kečupem a hořčicí). Ve vzduchu je tedy cítit oprávněná otázka, zda to tentokrát dopadne stejně, nebo jestli se potupení vzchopí na pořádnou odvetu.

Fanoušci ani tentokrát nezradili a poctivě zaplnili všechny sedačky v publiku. Konečně se rozsvěcí reflektory a na jeviště dotančí první aktéři - zápas začíná. Disciplín je tentokrát skutečně nemálo, např. autobus, dabing, dva v jednom nebo divadlo poezie. Boj je vyrovnaný. Nastává stav 4:4 a o vítězství musí rozhodnout poslední disciplína - písnička. Zpívá se Lucce, která ten den slaví své osmnácté narozeniny. Ta také nakonec i rozhoduje o vítězi - a to je Morveux!

Ať už ale vyhrál kdokoliv, divákům se zápas líbil a to je hlavní. Jsme rádi, že jste se na nás přišli podívat a těšíme se na Vás na příští akci.

Autoři: Ester Klimecká, septima (text), Matěj Groman, septima (foto), Mgr. Michal Smatana (foto)